Tänään Auralla oli 6-viikkoisneuvola heti aamusta, ja äidillä jälkitarkastus iltapäivästä.

Aamun käynnillä tyttöä ensin punnittiin ja mitattiin, ja tuloksiksi saatiin: pituus 61,5cm, paino 5930g ja pään ympärys 39,5cm. Sitten vähän neuvolatäti testasi kuuloa ja tarttumista yms ja seurusteli tyttösen kanssa ja sai osakseen ihanat hurmaushymyt ja kujertelut... ja pienen kakkajäynän (ei liian helpolla saa neuvolatätiä päästää). Neuvolakorttiin kirjoitettiin että "Vauva kasvaa hyvin. Kasvu ja kehitys hyvät. Hymyilee, ottaa katsekontaktin, ääntelee. Iho hyvä." Hirmuisesti tyttö sai ihailua siitä miten hyvin kehittyy, ja ilmeisen hyvin syö, kun kasvu ei ole edelleenkään notkahtanut vaikka tuota kokoa jo on. :) 

Oli hyvä kuulla miten hyvin Aura syö, kun olen ollut välillä jo ihan huolissani, syökö hän tarpeeksi kun yösyöttöjen väliä saattaa tosiaan parhaimpina öinä tulla lähes viisi tuntia ja sittenkin tyttö syö ehkä viisi minuuttia (tosin syönnistä kuuluu aina "glunk glunk", kun niin kovaa nielee). Tosin mun "viisi minuuttia" saattaa myös tarkoittaa sitä, että viiden minuutin kuluessa olen itse nukahtanut ja tyttö on mahdollisesti vielä jatkanut syöntejään.

Oma jälkitarkastus oli sitten iltapäivästä. Kaikki hyvin, vaikka jälkivuoto ei vielä täysin olekaan loppunutkaan. Loppumassa on kuitenkin, kai. Verenpaine oli hyvä (120/75) ja pissa puhdas. Eipä siinä oikeastaan sen kummempia. Kaikki mun osalta myös siis hyvin. :) Lääkäri sanoi että hyvin tunnistan lantionpohjan lihakset ja napakkuutta jo löytyy. Parempi olisikin, oon mä niitä aika tehokkaasti synnytyksen jälkeen jo treenannutkin, kun ei alkuun meinannu uskaltaa ees yskiä....

Päivän paras juttu oli kuitenkin, hyvistä neuvolakuulumisistakin huolimatta, miehen kesäloman alku. Tänään oli hänellä viimeinen työpäivä ennen lomaa, nyt sitten 40 päivän yhtämittainen vapaa (eli viisi täyttä viikkoa ja nyt tämä loppuviikko). :) Ihanaa! Meillä ei koskaan oo ollu viel yhteistä vapaata näin paljon, ja mieskin muisteli että viimeksi on näin pitkää kesälomaa vietellyt 16-vuotiaana. 

Yksi kiva juttu pitää vielä mainita. Rakas isosiskoni muuttaa perheineen Australiaan *sniff*, ja tästä johtuen lähisuku on saanut nauttia hyvälaatuisten käytettyjen esineiden vastaanottamisesta. Itse ostimme siskoltani nahkasohvan (tai ei me vielä kyllä olla mitään maksettu, isyyspäivärahoja odotellessa, vastahan ne on vajaat neljä viikkoa "myöhässä") ja nyt meidän olohuone on vihdoinkin sisustettu! Sen lisäksi sain mm. kantoliinan, ja muutaman päivän käyttökokemuksella voin sanoa, että on ihan mahtava juttu! Tyttö liinaan ja mä pääsen soittamaan pianoa, laulamaan, siivoamaan... melkein vain mitä haluan (tai mitä velvollisuudet kutsuu, esim pyykin ripustamiseen), ja silti saa samalla kantaa sitä ihanaa, rakasta lämpökääröä, joka onneksi myös tuntuu liinassa viihtyvän! Kiitos vain hirmuisesti, Seskosein! :)

 

Saara ja Aura 6vk