Olimme mieheni kanssa Turun päivän tapahtumia katsomassa kaupungilla. Tietysti minullakin oli oma pieni osuuteni ohjelmissa, nimittäin joka vuosi, Turun päivänä, Turun konservatorio järjestää musiikkimarkkinat, ja sinne sitten värvätään aina sopivia uhreja opiskelijoiden joukosta esiintymään.

Tänä vuonna esiintymisosuuteni oli erittäin mukava. Soitin lastenkonsertissa. Meillä oli kymmenen hengen bändi (kaksi viulua, alttoviulu, sello, basso, huilu, trumpetti, sähkökitara, sähköbasso, rummut) ja laulaja, joka myös juonsi konserttia. Vaikka soitimme sydämemme kyllyydestä, niin pääesiintyjät olivat kuitenkin vauvamuskariryhmä, jossa siis vanhemmat tanssivat vauvojensa kanssa. :) Yleisökin tanssi (Tai siis ainakin ne yleisöstä, jotka kehtasivat, suurin osa vauvallisista perheistä siis). Minulla oli mieheni, äitini ja siskoni poika katsomassa konserttia. He eivät tanssineet. Ryökäleet. Mutta jokainen oli konsertin loppuun mennessä löytänyt suosikkivauvansa esiintyjistä.

Konserttimme jälkeen lähdimme mieheni kanssa kaupungille (minun pienimuotoisen painostukseni ansiosta), ja siellä oli täysi hulina päällä (Turun päivänä kauppatorin valtaa Heikinmarkkinat). Noin 15 minuutin parkkipaikan etsinnän jälkeen löysimme vihdoinkin suht läheltä toria paikan, ja suuntasimme kohti toria!

Matkalla torille, jumituimme kauppahallin eteen ihmettelemään valtaisaa ruuhkaa, ja löysimme aika nopeasti syyn tähän: Turun Kauppahalli kun tarjosi Turun päivän kunniaksi 500 ensimmäiselle onnekkaalle palan Aschanin täytekakkua ja kahvia. Käväisimme sitten ilmaisella kakkukahvilla, ja jatkoimme matkaa.

Torille tultuamme suuntasimme kulkumme suorinta päätä hattarakojun luo, minun pitää perinteisesti saada hattaraa jokaisella kerralla kun se on mahdollista. Sitten suuntasimme katsomaan Kansantanssin ystävien tanhuesistystä, missä oli tanhuamassa myös serkkuni.

Äärimmäisen upean (...) tanhuesityksen jälkeen suuntasimme yhteen Turun uusimmista ravintoloista, Red hot Chilis'iin, ja söimme itsemme ähkyiksi (kultani otti Chilin jättihampurilaisen, minä Buffalo hot wingseja), ja suuntasimme kotiin. Nyt koitamme täällä kovin sulatella ruokiamme...