Tiistaina oli neuvola. Oli raskausviikot tasan 14+0 silloin sopivasti. :)
Hemoglobiini oli 132, mikä on mielestäni tosi hyvä. Pissa puhdas ja verenpaine sama kuin ekassakin neuvolassa. Myös paino oli grammalleen sama kuin ekalla käynnillä.
Moitteita sain juomisen vähyydestä ja nyt oon koittanu ankarasti panostaa siihen.

Neuvolatäti yritti mitata kohdunpohjan korkeutta... Leikki hetken mittanauhan kanssa, ja totes että ei tästä viel mitään lukemaa saa. Normaalistihan sitä aletaanki mittaa vasta 18. viikolta eteenpäin, mutta "kun on niin selvästi tuntuvilla, niin kokeillaan nyt". No mitaksi laittoi sitten että on puolivälissä häpyluulta napaan.
Sitten kuunneltiin sydänääniä pieneltä, ja samantien kun anturi osui mahaan, alkoi ihana tasainen villi syke kuulumaan. Kaikki siis oikein mainiosti. :) Koitti vielä välillä karata anturin alta, mutta löytyi heti (ei oo kauheesti piilopaikkoja pienellä). Neuvolatäti sanoi, että tuskin mitään isoa mahaa tuleekaan, kun olen niin pitkä ja selkeesti hyvät tilat kasvaa (levee lantio jo luuston puolesta). Nyt siis ei vielä edelleenkään mitään mahaa ole. Ihan littana.

Mukaan sain esitteen TYKSin tarjoamasta seulontatutkimuksesta, jota tarjotaan 2vrk ikäisille vauvoille ja sitten täytettäväksi Esitietolomakkeen synnytyssairaalaa varten, joka pitää seuraavalla käynnillä palautella. Seuraava käynti onkin sitten joulukuun 17. päivä, silloin on ilmeisesti niiden Kelan äitiysavustus ja -päivärahahakemusten vuoro.

Laitan vielä kuvan tekemistäni villavaippahousuista. Violetista puuttuu vielä lahkeet ku oon laiskistunu, mutta muuten nää on ollu jo pari kuukautta valmiina (siis molemmat tehty tuohon vaiheeseen n. viikon sisällä siitä kun ilmoitin ostaneeni lankoja): 2004711.jpg

Saara ja Punkero tänään siis 14+1