Kun vauva syntyy, se ei ole heti tuttu, vaikka sitä on kasvattanut yhdeksän kuukautta sisällään. Vauvaan pitää tutustua, pitää opetella yhteistä kieltä ja yhteisiä toimia. Ei ole niin että kaikki olisi automaatista, kaikki toimii luonnostaan, vaan asiat pitää opetella yhdessä. Sekä äidin, että vauvan.

Me olemme harjoitelleet yhdessä nyt kolme viikkoa tätä elämistä. Sen verran meillä on yhteisymmärrystä, että äiti tietää, milloin vauvalla on nälkä, ja milloin se itkee masuvaivoja. Tiedämme molemmat myös että vaipanvaihto on mukava juttu, enää ei tarvitse itkeä kun selkä koskettaa hoitoalustaa... Myös tiedämme, että kylvystä tulee hyvä mieli, ja isin sylissä on mukava köllöttää pyyhkeeseen kapaloituna kylvyn jälkeen. Pikkuinen tietää myös, että kun äidin kädet nostaa hänet leikkimatolta, niin nälkään tulee pian helpotus (ainakin nälkäitku tuntuu laantuvan aina siinä vaiheessa pelkäksi "öh öh" -komenteluksi). Näin paljon olemme viisastuneet ensimmäisten kolmen viikon aikana. 

Alkukankeudeksi voi kutsua sitä, että viikon oltuamme kotona sain rintatulehduksen. Tähän sain sitten 10 päivän antibioottikuurin ja tästä taas pienelle tuli masuvaivoja. Yhtenä aamuna ilmeisesti  masuvaivojen takia kuuntelimme huutoa viisi tuntia putkeen, eikä mikään meinannut lohduttaa  pientä. Menimme sitten lääkäriin, jossa lääkäri totesi pienen täysin terveeksi ja vanhemmat ensikertalaisiksi. Nolostunut No, ehkä opimme toisistamme taas jotain uutta...

Kasvua on tapahtunut myös fyysisellä puolella. Eilen olleessa 3-viikkoisneuvolassa saimme seuraavia tuloksia (suluissa syntymämitat):
Pituus 59cm (56cm)
Paino 5080g (4130g) 
Pään ympärys 38cm (36cm)
Neuvolakorttiin kirjoitettiin: Vauvan kasvu hieno. Rintamaitoa tulee runsaasti äidillä, vauva syö hyvin!

Ensimmäinen neuvolakäyntihän oli jo 9 päivän iässä, mutta tuolloin ainoastaan punnittiin, silloin jo Aura painoi 4460g. Odotinkin siis jo kovasti mittausta ja punnitusta, pienimpien vaatteiden hihat kun jo tuntuivat paljastavan rannetta ja nilkkaa jo vähän liikaa... Näin ollen 56-senttiset vaatteet on siivottu pois käytöstä, ja olemme siirtyneet 62-senttisiin. Nyyh.


Saara ja Aura 3vk 2pv