Meidän Punkero on mannaryynin kokoinen. Tämä pienen pieni olennonalku on saanut jo maailmamme sekaisin (ihan hyvällä tavalla) ja kaikenlaisia tunnetiloja on kokeiltu pelosta uskomattomaan riemuun. Päivästä riippuen saatan hyppiä riemusta, potea epäuskoa tai välillä lähes itkeä pelosta. Ihanaa, olen raskaana! Voinko tosiaan olla raskaana?! Mitä jos meidän Punkerolle käy jotain?!...

No, olen päättänyt olla liikaa stressaamatta niin kauan kun ei ole mitään syytä siihen. Sen sijaan olen halunnut jakaa tämän asian jo lähimpieni kanssa (siskoni ja vanhempani), mutta esim siskonpojalle ei kerrota ainakaan ennen kuin sydämensyke näkyy, ettei tule hällekin sitten isoja itkuja.

Edelleenkin jopa lähes huolestuttaa, kun ei ole yhtään minkäänlaisia raskausoireita, mitä nyt välillä vähän saattaa masusta nipistää. Toisaalta olen kyllä käsittänyt, että ne oireetkin tulee sit ehkä vähän myöhemmin ja että on ihan vain hyvä jos pääsen helpolla...

Tein periaatepäätöksen etten osta Punkerolle mitään vaatteita ainakaan ennen kuin on 12 viikkoa kasassa. Sen sijaan voin ostaa itselleni (odotus-)vaatteita ja muuta äitiyteen liittyvää mutta en vauvaan liittyvää. Jotenkin koen että sattuu ehkä vähän vähemmän jos ei sitten ole kaappi täynnä pehmosia pieniä unelmia jos jotain käy. Sorruin kuitenkin tänään ostamaan kaksi kerää hahtuvavillalankaa, joista olisi tarkoitus mahd. pian alkaa neulomaan villavaippahousuja. :) Nyt siis alustavana suunnitelmana ainakin kokeilla kestoilua. Langoista päätellen tulossa lienee siis ainakin omenanvihreät ja tummanvioletit. :) Voin alkaa tänne kuvailemaan niitä sit jos joskus valmiiksi saan.

En halua nyt huolestua liikaa, vaan suunnitella varovasti meidän perheen kasvua. Huolien aika on sitten kun ne tulee. Jos tulee.

Vielä lainaus Perhesuunnittelusivuilta: "Todetuista raskauksista keskeytyy n. 12-15 %."
Meillä on siis hyvät mahdollisuudet päästä loppuun asti, yli 85% jos tuohon ylempään lukuun on luottamista. Miksi siis stressata koko aikaa?

Saara ja Punkero rv 4+5

ps. KIITOS KAIKILLE ONNITTELUISTA! <3