Ei se meidän pieni ymmärrä, että uloskin pitäisi tulla. Viime viikon torstaina oli yliaikaiskontrolli, ja mitään ei ollut tapahtunut noin synnytystä ajatellen. Kohdunsuu oli edelleen kiinni ja kaulaakin jäljellä sentti tai pari. Epäkypsää meininkiä siis. Vauvan koko oli silloin jo reilut 4kg kokoarvion mukaan, mutta kun sillä oli kaikki niin mainiosti (liikkuu, vettä on paljon, ym) ja äidilläkin on hyvät tilat lantiossa kuulemma, niin mikäs kiire siinä nyt olisi ollut. Antoivat sitten uuden ajan, jolloin alettaisin kypsyttelemään kohdunkaulaa (käynnistelemään synnytystä) jos mitään ei olisi tapahtunut siihen mennessä, ja se aika on 5.5. eli huomenna! Silloin täynnä siis 42 raskausviikkoa.

Huomenna menemme siis klo 8.30 TYKSiin ja aloitetaan kohdunkaulan kypsyttely. Tuosta kypsyttelystä oon lukenut, että voi toimia jo ekalla kerralla, tai huonolla tuurilla voi mennä montakin päivää.... Toivon että me ei oltais nyt niitä hitaimpia tapauksia... Toisaalta, kun kuitenkin käynnistykseen mennään, niin toivon että ei silti tulisi kauhean "rajua" toimitusta... Sellainen "kultainen keskitie" olisi hyvä. Toimintaa mutta ei rytinää.

Huomenna se on siis menoa, ja pian me Punkeron kanssa näemme toisemme! Kyllä sitä onkin jo odotettu! Sairaalakertomuksia siis luvassa tulevaisuudessa (tosin jos ehdin huomenaamulla, niin saatan ottaa ja laittaa 42+0 -kuvan tänne). 

 

Saara ja Punkero rv41+6